РЕСПУБЛИКАЛЫҚ ТАНЫМДЫҚ ПОРТАЛЫ
Гуйру лағман
12

Гуйру лағман

admin13 маусым 2016
393
0
Құрамы: Ет – 500 гр Пияз – 3 дана Картоп – 4 дана Сәбіз – 2 дана Шалғам – 1 дана Қызанақ – 1 дана Томат Болгар бұрышы – 1 дана Қызыл бұрыш – 1дана Қамырына: Су -1 кесе Ұн –
Голубцы
12

Голубцы

admin13 маусым 2016
346
0
Салмасына: фарш тұтас орамжапырақ піскен күріш 1 кесе сәбіз 2-3 дана пияз 1 дана жұмыртқа 1 дана қара бұрыш тұз. Жасалу жолы: Күрішті шала пісіріп алып, туралған етке қосамыз. Оған ұсақталған пияз, тұз бен бұрыш қосып салманы
Құймақты торт!
12

Құймақты торт!

admin31 мам 2016
366
0
Керекті заттар: - 3 жумыртка - 1ст Кант - 1 л сут - 0,5касык туз, сода - 4 ас касык осимдик майы - 1.5ст ун Крем ушин: - 1 сгущенка - каймак Дайындалуы: - жумырткага Кант, туз, сода,косып араластырамыз - устине май косамыз -
Банан мен айран қосылған оладьи
12

Банан мен айран қосылған оладьи

admin31 мам 2016
263
0
  Ингредиенттер: *. Айран 1,5 стақан *. Сода 1 шай қасық *. Тұз 1 шай қасық *. Қант 5 ас қасық *. Банан 1 шт тураймыз *. Ванилин *. Ұн 2 стақан *. Сүт стақан көлемі 300мл Дайындалуы: Бәрін араластырып қоймалжың қамыр
Наполеон торты
12

Наполеон торты

admin31 мам 2016
339
0
Құрамы: Сары май – 300гр жұмыртқа – 2 дана су – 150 мл сірке суы – 1 ас қасық тұз ұн Кремге керегі: Сары май -300-350 гр Сгущенка – 1 банка Дайындалуы: Жұмыртқаларды араластырамыз да тұз қосамыз.
Қуырдақтың түрлері
12

Қуырдақтың түрлері

admin30 мам 2016
288
0
Қуырдақ — малдың мойын, төстік еті мен мен өкпе-бауырын, бүйрегі мен майлы ішек-қарынын ұсақтап турап қуырып жасайтын тағам. Оны дайындау оңай әрі тез. Ұлттық асхана жайында сөз қозғалғанда, қуырдақ бір тағам
Орамжапырактан (капуста) жасаланынган блины!
12

Орамжапырактан (капуста) жасаланынган блины!

admin23 мам 2016
296
0
  Орамжапырактан (капуста) жасаланынган блины! Кажетты заттар: -1 ст ун -1 ст минералды су -1 ст ун -200 гр орамжапырак -1 жумыртка -туз -аскок (оз калауыныз) -осымдык майы (куыру ушын) Жасалуы: -орамжапыракты жыНышке
Тұшпара
12

Тұшпара

admin23 мам 2016
334
0
Қамырына: Ұн – 2 стақан Жұмыртқа – 1 дана Су Тұз Салмасына: Фарш – 300 гр Пияз – 3 дана Қара бұрыш дәміне қарай Тұз Сұйық май Бірінші ұн, жұмыртқа, су тұз салып жақсылап қамыр илеп бираз уақытқа қойып
Манті
12

Манті

admin23 мам 2016
332
0
Салмасына:   300г қой еті 30г қой майы 7-8 дана пияз Қара бұрыш, қызыл бұрыш, тұз Қамырына: 1 жұмыртқа 1 стакан ұн 0,5 ст су 1 шәй қасық тұз Манті дайындау рецепт: Қой еті мен майын еттартқыштан өткізіп аламыз.