РЕСПУБЛИКАЛЫҚ ТАНЫМДЫҚ ПОРТАЛЫ
Бидай көже
12

Бидай көже

admin23 мам 2016
868
0
Бидай көже рецепт: 300 г жаншылған бидай, 1л су, 1 шай қасық тұз, 1 л айран, қатық керек. Бидай көже дайындау: Көже дайындау рецепт.Бидайды тазартып, аздап су сеуіп, келіге салады да, түктеп кебегінен ажыратады. Кебегін желпіп
Қуырдақ
12

Қуырдақ

admin23 мам 2016
748
0
Бізге керегі: 1 кг ет 500 г өкпе 500 г бауыр 300 г жүрек 200 г бүйрек 300 г құйрық май 2 бас пияз 1 шай қасық бұрыш 1 ас қасық тұз қажет Қуырдақ дайындау: Ең алдыменқызып тұрған қазанға іш майды немесе құйрық майды турап салып
Ұлттық тағамдар: Әсіп
12

Ұлттық тағамдар: Әсіп

admin23 мам 2016
417
0
Әсіпке керегі: 2 ас қасық күріш 100 г бауыр 100 г жүрек 20 г қой майы 1 бас пияз керек Бұрышты әркім қалауынша салады Әсіптің дайындалуы: Әсіп – қойдың бүйенін айналдырып, жақсылап жуып тазалайды. Ет, жүрек және бауырды
Қысқы салат
12

Қысқы салат

admin23 мам 2016
614
0
Бізге керегі: Қызғылт тусті орамжапырақ – 1/2 бөлігі Сәбіз – 2 дана Кок алма – 1 дана Аскөк Тұз , бұрыш дәміне қарай Жасалуы: Орамжапырақты майдалап тураймыз да тұз сеуіп қолмен жақсылап араластырамыз да 15
Чак-чак құрамы
12

Чак-чак құрамы

admin23 мам 2016
590
0
  Чак-чак құрамы: жұмыртқа – 2 дана ұн сұйық май ас содасы қоютылған сүт Чак-чактың жасалу жолы: Жұмыртқаға сұйық май мен ұнды қосып, жұмсақ қылып қамыр илейміз. Қамырды бетін жауып 20 минуттай қойып қойыңыз. Енді
Тирамису
12

Тирамису

admin23 мам 2016
346
0
  Бізге керегі: Дайын күлше 2 дана жұмыртқа 100гр қант 400г маскарпоне Кофе Какао Жасалуы: Кофені қою қып қайнатып аламыз. Жұмыртқаның ағы мен сарысын бөлек аламыз.Жұмыртқаның сарысына қант қосып араластырып, маскарпоне
Көктемгі салат
12

Көктемгі салат

admin23 мам 2016
429
0
Бізге керегі: Қырыққабат – 300г Қияр – 2дана Көк пияз – 1бума Консервіленген бұршақ Консервіленген жүгері Салат жапырақтары Тұз, зәтүн майы, алма сірке суы Аскөк Салаттың жасалуы: Қырыққабатты ұсақтап
Цезарь салаты
12

Цезарь салаты

admin23 мам 2016
401
0
  Бізге керегі: салат жапырақтары қызанақ ірімшік майонез сухариктер Жасалуы: Тауық етін пісіріп аламыз. Үлкендеу ыдысты алып бірінші салат жапырағын салып устінен тауық еті мен қызынақты үлкендеу кубик қылып турап
Артқа 1 2 3 4 5 Алға